Anna Caviar

Wijnen


Anna Dutch Wijnen


Hoewel bij een eenvoudige maaltijd een slobberwijntje volstaat om de maaltijd weg te spoelen, is het bij deze bijzondere culinaire ervaringen extra belangrijk dat de juiste wijn wordt gekozen. Bij kaviaar is de wijnkeuze nogal duidelijk: Franse champagne en Italiaanse mousserende wijn.

Het is eigenlijk heel logisch, de sprankelende drank is een prachtige aanvulling op de perfecte pareltjes van kaviaar die in de mond uiteenspatten en zorgen voor een ware smaakexplosie. Verschillende soorten kaviaar vragen echter om diverse keuzes, met heerlijke resultaten.

Anna Caviar

Anna Dutch

Costaripa Rosamara Chiaretto


Deze wijn wordt gemaakt volgens de ‘lacrima’-methode (traanmethode) waarbij de beste druiven worden gebruikt en een lichte, constante persing plaatsvindt voor de fermentatie, waardoor het ‘hart’ van de druif wordt verkregen. De helft van de most fermenteert en ontwikkelt zich gedurende zes maanden in kleine eiken vaten met een inhoud van 228 liter.

Direct kopen

Anna Caviar

Anna Dutch

Mattia Vezzola Brut


Gemaakt van 100% Chardonnay druiven, afkomstig uit de meeste geschikte streken rondom Garda en Franciacorta. 35% van de most wordt gefermenteerd in kleine vaten van witte eik, met een capaciteit van 228  liter.

Direct kopen

Anna Caviar

Anna Dutch

Mattia Vezzola Rosé


Gemaakt van 80% Chardonnay en 20% Pinat Nero druiven, met een zeer lichte persing van de Pinat Nero (vinificatie deels in rosé en deels in rood), geoogst van de beste kalksteenbodems rondom Garda en Franciacorta. 35% van de most wordt gefermenteerd in kleine wit-eiken vaten met een capaciteit van 228 liter.

Direct kopen

Anna Caviar

Anna Dutch

Provenza Vini


De witte Lugana D.O.P. Molin wijn dankt zijn naam aan de Molino-boerderij, waar wijnen in de oude kelder werden gerijpt. Naast de eigen technieken die zijn gebruikt om de Lugana Tenuta Maiolo te verkrijgen, heeft de Molin-selectie ook de beschikking over de beste druiven van de wijnranken van het bedrijf. De vinificatie van deze wijn vindt plaats op basis van cryomaceratie, waarbij het vel van de druif en de most gedurende meer dan 48 uur worden opgeslagen bij een temperatuur van 3-4° C. Deze technieken hebben een Lugana-wijn voortgebracht met meer structuur en een gepolijster parfum. De productie is gelimiteerd: jaarlijks worden ongeveer 100.000 flessen van 75 cl en 375 cl op de markt gebracht. Dankzij het verkrijgen van internationale erkenning, in de vorm van gouden medaille tijdens de Bordeaux Competition van de Wereldexpo in Milaan en de bijbehorende VIP-status, is het bedrijf in staat geweest zich te onderscheiden in de meest prestigieuze markten.

Direct kopen