fbpx

Certificaten

FSSC 2200 voedselveiligheidscertificering / FRIEND OF THE SEA certificatieprogramma voor duurzame visserij.

FSSC 2200

In deze wereld met een groeiende wereldbevolking, neemt de vraag naar betaalbare, veilige en kwalitatief goede producten toe. Bovendien vinden klanten het steeds belangrijker dat deze producten op een sociale en milieuvriendelijke manier geproduceerd worden. Om aan deze vraag te voldoen biedt FSSC 22000 een betrouwbaar merkwaarborgingsplatform voor de consumptiegoederenindustrie.

FSSC 22000 is een Certificeringssyteem voor het beheer van voedselveiligheid en wordt aangestuurd door Stichting FSSC 22000 en bestuurd door een onafhankelijk bestuur van belanghebbenden dat bestaat uit afgevaardigden uit verschillende branches in de voedselindustrie. FSSC 22000 wordt toegepast om de risico’s met betrekking tot voedselveiligheid te beheren.

De vereisten voor de voedselveiligheidscertificering vormen een grondig system om risico’s met betrekking tot de voedselveiligheid te beheren en veilige producten te leveren voor gebruik door bedrijven in de voedselindustrie.

FSSC 22000 is een voedselveiligheidscertificering die wordt erkend door GFSI. Hierdoor kunnen klanten vertrouwen hebben in het voedselveiligheidsprogramma en weten zij zeker dat er sprake is van een grondig voedselveiligheidssysteem.

FRIEND OF THE SEA

We zijn er trots op te kunnen aankondigen dat we erkend worden door het enige certificatieprogramma voor duurzame visserij dat mondiaal erkend en beheerd wordt door een nationale accreditatie-instantie: FRIEND OF THE SEA.

Friend of the Sea-certificering geeft het publiek de zekerheid dat visproducten uit de visserijen op een verantwoorde en duurzame manier beheerd worden.

Het FRIEND OF THE SEA-label garandeert de klant dat de producten die geproduceerd worden door ANNA Dutch b.v. voldoen aan het volgende:

  • Afkomstig van gezonde, niet overbeviste vispopulaties;
  • Gekweekt in gebieden die vooraf beoordeeld zijn op hun milieu-impact;
  • Geen gebruik van groeihormonen, geen schadelijke antifouling of antifouling door middel van verf;
  • Geen impact op kritieke habitatten (bijv. mangroves, moeraslanden etc.);
  • In overeenstemming met de parameters waterkwaliteit;

Er is een systeem om water, energie en afval te beheren. Visvoer is afkomstig van door Friend of the Sea goedgekeurde leveranciers en gecertificeerd duurzaam.

Lees meer over het keurmerk FRIEND OF THE SEA op: